Gamla Gården, Lamadjurstrekking mm

Bredsjö Brädgård

Under vårvintern 2019 tillverkar vi viltstängsel av egen skog. Klicka HÄR eller kontakta Uffe


Mer info och försäljning: Uffe 070-272 76 91 ulf@tavelmannen.com

Skogen

Vi brinner för skogen oss dess värden främst för skogens egen skull. Vilka värden har skogen när den lämnas i fred och vilka ekonomiska värden kan vi med varsamhet skapa för oss som lever i skogen? Vi har en gård, som kallas Gamla Gården, med anor från tidigt 1600-tal. Här finns Vargdammsstugan och Rendez-vousplatsen, den senare en mötesplats i skogen för minder sammankomster och "konferenser".

Llama trekking

Du vandrar i Bergslagens skogslandskap tillsammans med våra förtjusande lamor och en kunnig guide. På skogsvägar, stigar och leder som tar dig genom vacker natur och förbi intressanta kulturlämningar kommer du snart ner i ett lugnt och skönt tempo.


Korta promenader, halv- och heldagsvandringar med måltider i det vilda, eller vandring med övernattning i skogen. Vi ordnar det som passar dig.


Verksamheten startade försiktigt våren och sommaren  2017 och redan på våren 2018 kan du kontakta oss för en tur. helena@tavelmannen.com 0587-611 11


Hang out with the wild

Vi finns mitt i Bergslagen. I en natur som trots det hårda skogsbruket behåller sin vildhet. Här finns de stora rovdjuren, björn, varg och lodjur,. Älgar, rådjur och skogsfåglar är talrika.


Att hänga i våra specialla hängmattor, nerkrupen i en varm sovsäck och titta upp mot stjärnhimlen är en fantastisk upplevelse alla tider på året. Har du riktig tur kan du till och med få höra vargarna yla till varandra i höstnatten.


Verksamheten startade försiktigt våren och sommaren  2017 och vi återkommer våren 2018.

Den allra första guidade turen våren 2017

Lamadjuren

Våren  2016  flyttade tre nya lamor in på gamla gården. De döptes efter tre sportkändisar från Boston vilka vi ramat in tusentals gånger genom vårt samarbete med O'learys Sportsbar. De heter Tom Brady, Larry Bird och Gerry Cheevers. Tillsammans med gamlingen Francis är de nu fyra stycken. 


De unga lamorna började direkt att tränas för att kunna vara  med på lamavandringar för turister.


Träningen

Brady bär last för första gången


Vi tränar våra lamor genom att använda en kombination av två metoder. Först genom vi kallar tryck och släpp-metoden. Vi rör oss bland lamorna och låter deras naturliga beteende att gå undan och/eller stanna skapa situationer som gör att både ledaren och djuren blir nöjda med resultatet. Lugnt och fint.

Vi använder också klicker för att kunna belöna det som djuret mycket snart listar ut att vi vill ha och sedan kunna göra detta på kommando